۵ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

کاتالیزور توسعه یا قانون گذار پیشرفت؟

 نگاهی به قرایت تقلیلی از نمایندگی مجلس در استان

وقتی متن بروشورهای تبلیغاتی کاندید های نمایندگی دوره های قبلی را به یاد می آوریم. یا سری به آرشیو سایتهای خبری استان بزنیم و مروری بر فعالیتها و اخبار نمایندگان استان بزنیم...این سوال مطرح می شود که نماینده مجلس در استان چه کاره است؟یا چه کاره نیست؟! تاسیس دانشکده ،تاسیس دانشگاه، تاسیس کارخانه ،راه اندازی تولیدی، تجهیز بیمارستان، راه اندازی و نصب MRI  یا CT scan، عمل جراحی قلب باز(!!)، ساخت و راه اندازی بیمارستان، لوله کشی آب ،گاز، برق کشی ،جاده کشی، پل سازی، سد سازی.... آیا نماینده مجلس کار افرین است؟ ایا ریئس دانشگاه مهندسی است؟ آیا کارشناس سیاسی است؟ آیا کارشناس اجتماعی است؟آیا فقیه و مجتهد است؟آیا تولید کننده است؟ آیا تاجر است؟ ایا ریئس دانشگاه علوم پزشکی است؟آیا مدیر اموزش و پرورش است؟ آیا شهردار است؟ آیا ریئس بانک است؟ ایا ریئس بیمارستان است؟......

در استان ما نمایندگی چگونه تعریف شده است که می توان در طی چهارسال از تاسیس دانشگاه و کارخانه و رشته دانشگاهی گرفته تا احداث سد و جاده و پل را می تواند به خود نسبت بدهد؟ با این اوصاف آیا نماینده مجلس از نظر عملکردی  یک کاتالیزور قوی برای انجام همه این پروژه های عمرانی است؟ آیا یک بازیکن آزاد است که می تواند در میدان بروکراسی پیچیده کشور وارد شود و با نفوذ در ساختار عریض و طویل و کند بروکراسی و اجرایی دولتی کشور فرایند انجام پروژه ها را تسریع کند؟ آیا رابین هودی است که به منابع درامد و ثروت و خزاین نفتی خود را می رساند و در غالب ساخت و فعالیتهای عمرانی و اموزشی آن منابع را به مردم محروم منطقه خود می رساند؟

ادامه مطلب...
۲۳ دی ۹۴ ، ۱۵:۲۰ ۱ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ
دوشنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۳۷ ق.ظ علی حیدری
بررسی مسائل حوزه کتاب در نشست تعدادی از فعالان فرهنگی استان

بررسی مسائل حوزه کتاب در نشست تعدادی از فعالان فرهنگی استان

گزارشی از نشست تعدادی از فعالان فرهنگی استان

با موضوع بررسی مسائل حوزه کتاب در استان

94/8/24

 

عباس حیدری :  مانند بسیاری از حوزه­های فرهنگی در بحث کتاب هم ضعف کار تشکیلاتی و برنامه­ریزی داریم. درک جبهه‌ای از کار نداریم. برای مثال وقتی درگیری نظامی می­شود همه می‌دانند واحد اطلاعات نیاز هست، یک واحد پشتیبانی نیاز هست، یک گروه عمل‌کننده هستند، فرمانده نیاز هست و رده‌های مختلف دیگر نیاز داریم. ولی متأسفانه در فعالیت فرهنگی این چنین نگاهی نیست. حوزه های مختلفی که در عرصه فعالیت فرهنگی وجود دارد نقش مکمل یکدیگر را دارند. حوزه­هایی مثل حوزه کتاب، مدرسه، مسجد، هیأت، رسانه و ... نمی­شود در یک حوزه مثل کتاب بدون پشتیبانی از طرف سایر حوزه­های فرهنگی رشد زیادی کرد. ابعاد مختلف جبهه فرهنگی با هم و در هماهنگی با هم رشد می­کنند. تمرکز صرف بر یک حوزه مثل کتاب باعث رشد کاریکاتوری و اتلاف عمر و سرمایه­ها می­شود. لذا  باید  مجموعه حرکت فرهنگی چه در حوزه کتاب  و چه در حوزه های دیگر به صورت هماهنگ جلو برود.

ادامه مطلب...
۲۱ دی ۹۴ ، ۱۰:۳۷ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
علی حیدری
يكشنبه, ۲۰ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۱۵ ب.ظ جهان تیغ
راهنمای طریقه ویران کردن سیستان!

راهنمای طریقه ویران کردن سیستان!

مروری فشرده بر برخی از مشکلات ساختارهای آموزشی و مدیریتی منطقه سیستان 

  • قربانی توسعه

سیستان در واقع یکی از قربانیان توسعه تک بعدی کشور طی دهه های پس از جنگ است.سیاست های اقتصادی و فرهنگی که حاصل نظر و عمل تکنوکرات های غربگرای دولت های گذشته است با ایده های همچون ژاپن یا مالزی اسلامی سعی بر مدرنیزاسیون ظاهری و شتابان کشور داشتن و از شروط و منطق داروینی برنامه های اقتصاد لیبرال از بین بردن نرم و بی صدا طبقات محروم زیر چرخ های توسعه است.

لذا با درگیر شدن مدیران اجرایی در جهت پیاده سازی این برنامه نوعی رها کردن و فراموشی در فقدان برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت برای مناطق محروم و مستضعف و روستایی رخ می دهد و این مناطق عرصه یکتازی های قومی قبیله ای نخبگان دانشگاه رفته طوایف و شاهد بازی قدرت برای عنوانین ریاست و نماینده گی و سایر مناصب منطقه ای بین طوایف میشود.

تفکرات لیبرالی که در عرصه اقتصادی بنگاه داری برای بانک ها ، ورود به ساختمان سازی و صادرات و وادرات و تجارت های پرسود را بجای انجام وظایف ذاتی بانک ها مانند حمایت از تولید داخلی و سرمایه گذاری در صنایع و کشاورزی را تجویز می کنند حکم به نابودی مناطق روستامحوری چون سیستان نیز می دهند. در این نظام علت و معلولی از عاملان اصلی بیکاری و عدم اشتغال هزاران جوان سیستانی و نابودی کشاورزی و دام پروری و سایر مشاغل روستایی منطقه و مهاجرت و فقر منطقه ، طیف گسترده ای از نظریه پردازان ، مجریان و مدیران اقتصادی و بانکی کشور و احزاب و سیاسیون حامی آنها قرار دارند!

ادامه مطلب...
۲۰ دی ۹۴ ، ۲۳:۱۵ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ
يكشنبه, ۲۰ دی ۱۳۹۴، ۰۲:۱۵ ب.ظ جهان تیغ
آیا جامعه و روزگار ما نیازی به علامه ها دارد؟

آیا جامعه و روزگار ما نیازی به علامه ها دارد؟

ماهنامه آیه در تازه ترین شماره خود پرونده موضوعی با محوریت زندگی عالمه حسن زاده آملی منتشر کرده است تحت عنوان : عالمه روزگار ما. جدا از کار قابل تقدیر این نشریه اما در این میان نکاتی وجود دارد که باید بروی آن تامل ویژه ای کرد.

ادامه مطلب...
۲۰ دی ۹۴ ، ۱۴:۱۵ ۳ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ
جمعه, ۱۸ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۲۹ ب.ظ جهان تیغ
دانلود نشریه دانشجویی سندرم سخن-شماره 9

دانلود نشریه دانشجویی سندرم سخن-شماره 9

دانلود نشریه دانشجویی "سندرم سخن"- شماره 9 - زمستان 94

ادامه مطلب...
۱۸ دی ۹۴ ، ۲۲:۲۹ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ