۷ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

جامعه و دیوار بلند دانشگاه

۲.در شهر وقتی قدم میزنیم و #کارتن_خواب ها ،زباله گردها که با گربه ها بر سر زباله نزاع میکنند،خانه های نیمه آوار و حلبی، کودکان پابرهنه و رها،#کودکان_کار ، معتادهای بی رمق را در کنار #بانک های مجلل،ادارات بزرگ و مجهز، مانور تجمل#قارون مآبها و نوکیسه ها،منازل اشرافی،خودرو چندصد میلیونی، و البته گذر خودروهای شیشه دودی مسئولان و#مدیران را که می بینیم میگوییم ای کاش جایی برای طرح سوال بود ، از آن مهمتر جایی برای تلاش برای یافتن پاسخ ، صحبت درباره آنها، جایی و محفلی برای پرسش از#نابرابری،از رنج بی عدالتی، از فساد و بی اخلاقی، گفتگو برای عدل، گفتگو از راه آمده و راه مانده برای #عدالت ، این گفتگو و تولید محتوا کجا باید صورت بگیرد؟

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۴:۱۰ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

نتایج انتخابات،نتیجه مدل توسعه نئولیبرالی

هم اکنون شاهد دوران تلاقی#لیبرالیسم_ایرانی و #کاپیتالیسم_ایرانی هستیم.از نظر راهبردی لیبرالیسم مهمتر و موثر تر از سرمایه داری است.در واقع جاده صاف کن ورود#کاپیتالیسم است.ولی در ایران بعد از انقلاب #توسعه ابتدا با کاپیتالیسم شروع شد و و بخشی از نتایج ادوار مختلف انتخابات تبعات این ورود بود:

🔹پایان#جنگ_تحمیلی همزمان با رخدادی بزرگ بود:شوروی فروپاشید و#کمونیسم به موزه رفت و لیبرالیسم مدعی پایان تاریخ شد

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۴:۰۷ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

پوپولیسم نئولیبرالی:واگذاری اقتصاد به مردم

از کلیدی ترین شاخص های#پوپولیسم و عوام فریبی دولت های #توسعه گرا در ایران[#سازندگی. #اصلاحات.#اعتدال] کاربرد و استفاده آنها از کلمه "#مردم" است.دولتهایی که البته خود را ضدپوپولیست میدانند.

🔹سپردن #اقتصاد به مردم از شعارهای اصلی این دولتها است.در کنار شعار دولت کوچک و حداقلی و کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد و ...که از اصول سیاستهای #نئولیبرالی است. که در #مناظرات صراحتا توسط رییس دولت تکرار میشد.اما در عمل یک شعار پوپولیستی است و کاملا ماهیتی نئولیبرالی دارد.
سکه ای دو رو. دولت در #بازار دخالت نکند و البته اکثریت مردم نیز هم نباید دخالت بکنند فقط اقلیت سرمایه دار جامعه.

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۴:۰۳ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

عقب نشینی فرهنگ،پیشروی قانون و مجازات

وقتی#فرهنگ عقب نشینی کند.قانون و مجازات پبش روی میکند و قوانین گسترده تر و سختگیرانه تر میشوند تا به اصطلاح بازدارنده باشد.

🔹وقتی #تقوا و کنترل درونی و بینش به مرز حرام و حلال کم رنگ باشد برای کنترل مجبور به افزایش کنترل بیرونی می شویم مانند نیروی انتظامی و نهاد های نظارتی و بازرسی و قضایی.

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۴:۰۱ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

سانسور بحران سیستان در رسانه ملی ، شبکه هامون

از محدود تصاویر واقعیت#سیستان در #رسانه_ملی. شنها حتی دیدن #خبرنگار را سخت کرده...البته تصویر تکراری است. سالهاست تکراری است. این شنها سهم ریه های مردم سیستان از #توسعه است.

دو دهه است#هامون خشک شده و شن های سیلیس دار ریه سیستانی ها را حسابی بریده اند و به بهترین محل زندگی میکروب سل تبدیل کرده اند.لذا مردم سیستان بیشترین مبتلایان به #سل در کشور شده اند. تنها دریاچه آب شیرین ایران و عامل حیات منطقه سیستان دو دهه است خشکیده و منطقه دچار بحران انسانی شده است. بحران به معنی بحران سلامتی ، فقر و بیکاری ، امنیتی و تنزل همه شاخص های کیفیت زندگی.

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۳:۵۵ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

روحانی،کاندید طبقه متوسط شهری

آقای روحانی نماینده و کاندیدای طبقه متوسط است.

تحلیل ها و گفتگوهای جامعه شناسان با روزنامه ایران و ویژه نامه های آن تاییدکننده این مطلب است.دولت روحانی اعتدالی از اصلاح طلبان و کارگزاران بود. که منشا هر دو جریان روشنفکری سکولار ایرانی است.

اما طبقه متوسط چرا از روحانی حمایت میکند؟

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۳:۴۸ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ

استمرار توسعه سکولار ، نگاهی به محتوای مناظرات انتخابات ریاست جمهوری

تفکر و مدیریت سکولار بشدت بر محتوای مناظرات سایه انداخته بود.همه بسان تکنسین های توسعه جهان سومی بهم ایراد فنی میگرفتند.نسخه جدیدی در کار نبود.نسخه ای که ادعا کنند با نسخه توسعه مدرن متفاوت و مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد.

هیچکدام از کاندیداهای اصلی اشاره ای به بانکداری ربوی و گسترش مال حرام توسط نظام بانکداری فعلی نکرد.خطر این جنگ با خدا که ظاهر و باطن جامعه را نابود میکند و جامعه را قطعا به هلاکت میرساند گوشزد نکرد.اگر اشاره اقای میرسلیم نبود هیچ نامی از این معضل خانمان سوز طی ساعتها صحبت کاندیدها برده نمی شد.چون در اقتصاد مدرن حلال و حرام بی معنی است و حرص و ربا مفید و مشروع است و فلسفه اقتصاد مدرن بر کسب حداکثر سود و لذت و نفع فردی و دنیاپرستی است.
حتی در مقام تکنسین و راهبر توسعه مادی و ایراد گیری فنی در احصا عوامل اصلی و فرعی زحمت و دقتی در کار نبود.

ادامه مطلب...
۲۶ آبان ۹۶ ، ۱۳:۳۹ ۰ نظر موافقين ۰ مخالفين ۰
جهان تیغ